HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2013.07.25. 15:26 Pro Method

A legfontosabb bútorok nappalinkban

Címkék: fa bútor lakberendezés kanapé szekrény egyediség

Azt nyilvánvalóan senkinek nem kell bizonygatnom, hogy egy otthon legfontosabb helyisége minden kétséget kizáróan a nappali. Ez a szoba a család szociális tevékenységeinek elsődleges helyszíne, itt zajlanak a közös filmnézések, de valószínűleg a vendégségbe érkező rokonokat, vagy éppen barátokat is itt fogadjuk majd. Egy nappali és annak kinézete fogja tehát a legtöbbet elárulni rólunk, személyiségünkről, ízlésünkről. Emellett persze egy nappalinak egyben a kényelem szigetének is kell lennie és az sem árt, ha olyan bútorokkal rendezzük be, melyek amellett, hogy kényelmesek és megjelenésükkel illeszkednek mind saját, mind otthonunk stílusához, még rengeteg praktikus tulajdonsággal is rendelkeznek. De mik is egy nappali legalapvetőbb bútorai? A nappali bútorai közül talán a legfontosabbak a különböző ülőalkalmatosságok, mint a kanapék, fotelek, vagy éppen az egyre divatosabb puffok. A nappali bútorok fontossági rangsorában a következő bútor egyértelműen a nappali szekrény. Persze ma már ne egy a szoba teljes falán végigfutó szekrénysorra gondoljunk, melyben az üveges vitrintől a két ajtós ruhásszekrényig minden helyet kap. Sőt, ha jobban belegondolunk, akkor mi keresni valója lenne egy ruhásszekrénynek a nappaliban, hiszen valószínűleg nem ott szoktunk öltözködni. Az ilyen szekrények helye a hálószobában van, de még jobb, ha erre a célra külön kialakítunk egy gardróbot, de természetesen ennek sem a nappaliban a helye. Egy modern nappali ne legyen bútor raktár, csak annyi bútor kapjon benne helyet, amennyire mindenféleképpen szükségünk van. Egy szekrényen elég ha a Tv-nek és egyéb szórakoztató elektronikai eszközöknek, apróbb dísztárgyaknak, esetleg könyveknek jut elég hely.

nappalibutor.jpg

Persze, ha a nappali bútorzatáról van szó, akkor nyugodtan gondolkodhatunk különálló elemekben is, mint külön polcok, vagy egy különálló Tv állvány, viszont ha a nappali bútorokat nem egy garnitúrában szerezzük be, akkor figyeljünk arra, hogy azok harmonizáljanak egymással és persze a nappali több elemével, mint mondjuk a kanapéval, a függönyökkel, vagy éppen a tapéta színével és mintázatával. Ha ez nem menne, akkor jöhet szóba a nappali bútorok egyedi legyártatása, aminek az egységes kinézeten kívül a bútorok hosszabb élettartama az előnye. Egy egy egyedi nappali bútor ugyanis sok esetben strapabíróbb, feltéve ha megfelelő bútorasztalost választunk, mint egy lapraszerelt, előregyártott nappali bútor. Persze az alapvető nappali bútorok sorából nem hiányozhatnak a dohányzóasztalok sem. A választék ezen bútorok esetén is igen széles kezdve az üvegasztaloktól a fából készül asztalokig, azonban itt sem árt mérlegelni, hogy az asztalt mire is szeretnénk használni. Ha a dohányzóasztal esetén annak tárolókapacitása is döntő tényező, akkor megéri egy fából készült asztalt választani, aminek külön tárolórekeszei és fiókjai is vannak az asztallap alatt. Kisgyermekes családok esetén pedig ha mégis egy üvegasztal mellett döntenénk, akkor válasszunk olyan, melynek lapvastagsága legalább 1,5-2 cm és több rétegből áll, hiszen így kevésbé áll fenn a veszélye, hogy gyermekünk eltörheti azt véletlenül megvágja magát. A nappali bútoroknak ma már egyre inkább szerves részét képezik a különböző komódok is, melyeknek azonban nem a ruhák tárolása a feladata, ha a nappaliról van szó, de kiválóak arra, hogy növeljük ezen helyiség tárolókapacitása. Ráadásul egy komód esetén ne valami 19. századi bútordarabra gondoljunk, hiszen a mai modern komódok már bármilyen stílusirányzat jegyeit magukra ölthetik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr735418709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása