HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.10.18. 12:42 Pro Method

A nappali dekorálása

Lakásunk helyiségeinek berendezése nem könnyű feladat, hiszen nagyon sok szempontot figyelembe kell vennünk. Nem szabad, hogy túl zsúfolt legyen a végeredmény, a konnektorok használatához helyet kell hagynunk, és nyilvánvalóan a villanykapcsolót sem takarhatjuk el egy magas szekrénnyel. Ezek persze csak a legalapvetőbb dolgok, melyekre oda kell figyelnünk, de a bútorok elhelyezésének logikázása során azért sokan várjuk azokat a perceket, amikor már csak a díszeket kell elhelyeznünk. A díszek attól függetlenül, hogy kisebbek, mint például egy könyves szekrény, azért ugyancsak tudnak némi fejtörést okozni.


A dekorálás alapelvei közé tehetjük a mértéktartást. A túl sok szobor, virág és kép ugyanis borzalmas hatást kelthet. Helyette ügyeljünk inkább a harmóniára. Alapanyagokban, színekben és stílusban érdemes egymáshoz igazítani a kiegészítőket. Néhány kivételes esetben jól mutathat egy kis zűrzavar, de a mögött is briliáns tudatosság áll az esetek többségében.


Szobrok tekintetében választhatunk több kisebbet, de a nagyobb méretűeknél szintén nem szabad túlzásokba esnünk. Az ideális megoldás – amennyiben kedveljük a szobrokat -, ha beszerzünk egy nagyobbat és több kicsit. A helyiség méretétől is függ természetesen, hogy miből mennyit érdemes elhelyeznünk, azonban általában bőven elég egy nagyobb szobor például valamelyik szabad sarokba.


A dekorálás alá vehetünk egyéb kiegészítőket is, mint a darabszőnyegeket, függönyöket, terítőket, egyszóval a lakástextíliákat. Ezeket színben mindenképpen érdemes egymáshoz igazítani. A szőnyeg jó, ha egy picit erősebb, tömörebb, a függöny és a terítő pedig lengébb.


Ha módunkban áll, akkor a falakkal is „játszhatunk”. Amennyiben van olyan felület, amelyet nem takarnak el nagyméretű bútorok, akkor azt mindenképpen érdemes kihasználni. Erre több opció is rendelkezésünkre áll. Tehetünk oda például ízléses falmatricát, vagy akár egy csík tapétát, amely színben illik a falfestékhez. Poszter tapétával is kihasználhatjuk a rendelkezésünkre álló falfelületet, de csak akkor, ha van számára hely az érvényesüléshez. Túl pici helyiségekben ugyanis nem igazán mutatnak jól a poszter tapéták.

 

nappali_diszites.jpg


Virágoknak, növényeknek mindenképpen hagyjunk helyet a szobában. Élő díszek ők, és valóban élettel, energiával tudják feltölteni a nappalit. Esetükben sem szabad azért elfelejtkeznünk a mértékletességről, ugyanis könnyen dzsungel-hatást varázsolhatunk a szobába. Egy virág a komódra, egy a kisasztalra és egy például a falra egy gyönyörű kaspóba elégnek bizonyulhat. Persze, ha nagyon szeretjük a növényeket, akkor elhelyezhetünk többet is, amennyiben van hozzá helyünk.


Kövessük tehát a mértékletesség elvét a dekorálás tekintetében és igyekezzünk harmóniát, ne pedig zűrzavart teremteni velük. Hagyjuk meg a szoba természetes szellősségét, ne tegyük zsúfolttá mindenféle aprósággal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr496802199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása