HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2013.07.12. 14:05 Pro Method

Milyen egy megfelelő fürdőszoba bútor?

Mint minden helyiség esetén úgy, a fürdőszoba bútorainál is törekedni kell az összhangra, hogy a fürdőszoba bútorai ne csak egymással, hanem az otthon miliőjével is harmonizáljanak. Persze egy fürdőszoba bútor esetén ennél sokkal fontosabb tényező az alapanyag, hiszen annak ellen kell állni a helyiségben uralkodó magas páratartalomnak és vízzárónak is kell lennie egyben, hiszen a bútor egyes részeit valószínűleg közvetlenül is érni fogja a víz. Pont ezért sokan fürdőszoba bútorukat műanyag, fém, üveg, vagy éppen gránit elemekből készíttetik el. Azonban olyan természetes és melegséget árasztó hatásra egyik sem képes, mint a fa. A fával csak egyetlen probléma van, hogy a víz és pára hatására a megdagadhat, így a fából készült fürdőszoba bútor elemei megvetemedhetnek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy le kellene mondanunk a fa természetes hatásáról fürdőszobánkban, csupán szükséges az elemek felületkezelése, hogy azok megfelelő vízzáró képességre tegyenek szert. Általában a bútor lezárásai a legproblémásabb részek, hiszen a nedvesség itt tud a legkönnyebben "beszivárogni" a fa szerkezetébe. Az elzárásokra ezért egy műanyag, vízzáró fóliaréteget szoktak felvinni, így a nedvesség nem fog kárt okozni a bútor korpuszában. Az elzárások után a legnagyobb kockázatnak kitett részek a fürdőszoba bútor munkapultja és a csap környéki front rész, hiszen ezek azon elemek, melyeket a víz közvetlenül is érni fog. Ezeket a bútor elemeket pont ezért valamilyen keményfából készítik, melyre pác réteg, plusz két lak réteg is kerül. A másik megoldás, hogy a munkapultot és a front elemeket fóliával ellátott MDF lapokból készítik, de egyre gyakrabban találkozhatunk akril bevonatú bútorlapokkal is a fürdőszobákban. 

furdoszobabutor.jpg

A legtöbb ember meg van győződve arról, hogy egy kisebb méretű fürdőszoba esetén az egyedi fürdőszoba bútorok szóba sem jöhetnek. Ez persze óriási tévhit, hiszen egy egyedi fürdőszoba bútor egyik feladata, hogy a rendelkezésre álló kis helyet a lehető legoptimálisabban használja ki. Sőt, ha a fürdőszoba tükröt sikerül a megfelelő helyre felszerelni, akkor azzal még a fürdőszoba méretét is növelhetjük, persze csak optikailag. Gyakran találkozni olyan fürdőszobákkal, ahol a WC is ebben a helyiségben található. Egy fürdőszoba bútor arra is kiváló lehet, hogy térelválasztóként elkülönítse egymástól a WC-t és a fürdőszoba többi részét. Egy fürdőszoba bútor tagadhatatlanul legfontosabb eleme a mosdó, vagy csap rész, mely környékén a bútor elemei a legtöbb nedvességnek lesznek kitéve, ezért itt a legfontosabb a megfelelő vízzáró rétegek kialakítása. A fürdőszoba bútor csap alatti része arra is kiváló lehet, hogy a szaniter ki-és bevezetéseit, valamint a szifonokat elrejtsük vele. És ha már az elrejtésről beszélünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy egy fürdőszoba bútor arra is kiváló lehet, hogy egy nem feltétlenül esztétikus látványt nyújtó bojlert ezzel rejtsünk el a kíváncsi szemek elől. Persze arról nem szabad elfeledkezni, hogy fürdőszoba bútorainkban elég sok mindennek kell helyet kapni. A törülközök, tisztító és tisztálkodási szerek, női pipere felszerelések és még sorolhatnám. Egyszóval egy fürdőszoba bútor esetén ne csak a megjelenést a megfelelően vízzáró alapanyagot tartsuk szem előtt, hanem azt is, hogy a bútor rendelkezzen megfelelő tárolókapacitással.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr385397575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása