HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.06.21. 10:58 Pro Method

Mitől lehet igazán praktikus egy gardrób?

Ugyan nem figyelmen kívül hagyható a gardrób egy szoba berendezésének megjelenését tekintve, azonban inkább funkcióján van a hangsúly. Az évek során felgyülemlett rengeteg ruha és cipő „otthona”, melyek élettartamánál igazán fontos, hogy milyen körülmények között tároljuk őket.

Egy gardróbnak mindenféleképpen tágasnak, nagy méretűnek kell lennie, hogy ruhadarabjaink kényelmesen elférjenek benne. Ez nem csupán a mi könnyű eligazodásunkat segíti, hanem ruháink megfelelő tárolását, melynek következtében nem nyúlnak ki, nem koszolódnak és nem gyűrődnek össze. Persze, ha nem csupán a mi gardróbunk, hanem osztozunk is rajta valakivel, netán az egész családé, akkor célszerű egy egész falfelület hosszúságát, magasságát is igénybe venni, ha erre van lehetőségünk. A helyiség megjelenését figyelembe véve is az mutat jól, ha a szobának legalább a  belmagasságának a méretével megegyezik. Ha már rászánjuk a pénzt egy ilyen nagy bútorzat megvásárlására, akkor mindenféleképp olyat válasszunk, amely ruházati cikkeink teljes körű tárolására alkalmas. Legyen tehát külön rekesz a cipőknek, felsőknek, nadrágoknak, és feltétlenül legyen elég akasztós hely mind az átmeneti, mind a téli kabátoknak, az ingeknek, zakóknak, szoknyáknak. Mindenféleképpen akkor éri meg gardrób mellett dönteni, ha tényleg elegendő helyet tudunk szánni neki otthonunkban.

gardrob_szekreny.jpg

Belsejét tekintve, ahogy már korábban is említettük, az a legjobb, ha minél több rekesszel, fiókkal, tehát elkülönített résszel rendelkezik gardróbunk, mivel ezáltal a mi tájékozódásunkat is megkönnyítjük. Nem ömlesztve lesznek a különféle típusú ruhadarabok, hanem egy általunk kitalált logika szerint, így nem kell feleslegesen elpazarolni időt kedvenc felsőink, nadrágjaink összevadászására. Még praktikusabbá tehetjük gardróbunkat megfelelő világítással és egy tükör elhelyezésével. Ezek segítségével az öltözködést is egyszerűbbé tesszük, hiszen kellő fény esetén azonnal megállapíthatjuk, hogy a kiválasztott ruháink színei passzolnak-e egymáshoz például. Ha cipőket is tárolunk gardróbunkban, akkor érdemes különféle cipőápoló készítményeknek is némi helyet biztosítani, hiszen bármikor szükség lehet rájuk, és többnyire ezekből is több van egy otthonban a lábbelik alapanyagának sokszínűsége révén. Kiegészítőink tárolására szintén gondolnunk kell a gardrób kialakításakor. Általában ékszereink, egyéb ruházati kiegészítőinkről megfelejtkezünk, pedig közülük némelyik akár speciális tárolási módot is igényel (például egy gyöngysor), ezért nekik is érdemes egy kis területet elszeparálni. Fontossá válhat még a gardrób jól szellőzöttsége is, mely az oldalára vágott, szépen kialakított szellőző nyílásokkal egyszerűen megoldható.

Összességében tehát egy gardrób praktikusságát úgy tudjuk fokozni, ha minél tágasabbat terveztetünk, és különféle „részlegek” szerint alakítjuk ki, figyelembe véve saját, speciális igényeinket

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr546388963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása