HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.02.25. 17:55 Pro Method

Milyen tapéta kerüljön a gyerekszobába?

Az utóbbi időben ismét divatosnak számítanak a tapéták, így otthonunk bármely helyiségének falát burkolhatjuk ezen régóta ismert és kedvelt módszerrel. Napjainkban rengeteg anyag, szín és mintázat közül választhatunk, hogy igazán egyedivé varázsolhassuk lakásunk minden szobáját. Ez alkalommal arról lesz szó, hogy a család legfiatalabb tagjai számára mely tapéták lehetnek a legmegfelelőbbek.

Egy lakásban általában a gyerekszobára fordítjuk a legtöbb figyelmet, energiát és pénzt, hiszen szemünk fénye birodalmáról van szó. Ahogy említettük, ma már számos – direkt gyerekszobába való – darab közül választhatunk, így nem kell leragadni a fiús kisautós, és a lányos hercegnős változatoknál.

gyerek_tapeta.jpg
Ha tapéta mellett döntünk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy egy rossz választás eredményétől  nehezebb lesz megszabadulni, mint egy tévesen kiválasztott festéktől. Miután ezzel a ténnyel szembesültünk, a következő dolog, amit el kell dönteni, hogy az egész szobát, vagy csupán egyetlen falat szeretnénk hangsúlyozni a gyerkőcnek való tapétával. A mintákkal óvatosan kell bánnunk, hiszen egy gyerekszobában amúgy is sok szín és játék van, amitől már alapjában véve sem unalmas a helyiség.

Egy csecsemő szobájába nem szabad túl sok színt és mintát tenni, hiszen a színeket a picúr még nem érzékeli annyira, így tulajdonképpen csak magunk miatt dekorálnánk túl a helyiséget. Egy nagyobbacska gyereknek már lehet, hogy van kedvenc mesehőse, akit jobban szeret, így ha szerencsénk van találhatunk ehhez megfelelő tapétát. De lehetőség van egyedi mintázatú gyerek tapéták rendelésére is, így akkor sem kell elkeseredni, ha a boltokban nem járunk sikerrel. Egy iskoláskorú csemete szobájába már nyugodtan beilleszthetjük a klasszikus mintákat, a csíkokat és erőteljesebb színeket.

A színekkel inspirálhatjuk gyermekünket a tanulásban, ezért érdemes például sárga színeket alkalmazni, hiszen ez az árnyalat fiú és lány gyermek szobájában is tökéletesen megállja a helyét.

Ha szerencsénk van, elegendő csak 6-7 évente tapétázni a szobában, így gyermekünk növekedésével megfelelő ritmusban változtathatjuk birodalma hangulatát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr425835850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása