HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.03.14. 17:22 Pro Method

Tippek a keleti hangulatú enteriőr kialakításához

Az ázsiai stílusú lakberendezés egyre nagyobb teret hódít magának a nyugati világban is. Ez alkalommal arról lesz szó, hogy milyen ötletekkel teremtheted meg a hangulatos keleti világot otthonodban.

Feng shui
Az alapos megfontolás után megvásárolt bútorok, valamint díszek harmonikus egységet képeznek. A természetes anyagokkal, valamint színekkel meleg hatású, egységes képet lehet létrehozni. A feng shui az ősi kínai kultúrákból származik, és a mai napig meghatározza a keleti stílusú lakberendezést. Az otthon hangulatának kialakításában minden a pozitív energiák hangsúlyozására, valamint az egyensúly kialakítására összpontosul.

Az ebédlő kettős kulturális szerepe
Egy elegáns cseresznyefa ebédlőasztallal ázsiai hatást kelt, míg bambusz tányérokkal és arany faldíszekkel japánt idézhetjük meg. Még egy csavar vihető be a már egyébként is kifinomult ebédlőbe, még pedig egy harmóniát teremtő Buddha szoborral. Ezzel a jelképpen teremthetjük meg legegyszerűbben az ázsiai stílust.

keleti_hangulat.jpg
A falfestés fontossága
Nem csupán hangulatossá tehető egy helyiség, de mondanivalónkat is felpingálhatjuk a falra a különleges kínai motívumokkal. Ha lehet kombináld az arany és szén szürke színeket. Hálószobában ez a falfestés feltűnő ágyneművel, textíliákkal még inkább hangsúlyozható.

Művészi jelképek
A cseresznyefavirág tipikus japán jelkép, mely könnyedsége bármely nappalit, vagy hálószobát képes művészi térré alakítani. Használhatjuk falra festve, de párnákon, vagy a bútorokon is megmutathatjuk ezt az egyszerű mégis hatalmas dekorációs erővel bíró jelképet.

Vörös miden mennyiségben
A keleti stílusú lakberendezés egyik alapszíne a vörös, mely Japánban nemzeti színnek is számít, de érzelmek kifejezésére is alkalmas. Erőt és szenvedélyt fog sugározni az a helyiség, amelybe belecsempészed ezt az impozáns színt. A vörös az a szín, mely a lakás bármely szobájában, helyiségében megállja a helyét.

A bútorok ereje
Jellegzetes keleti bútornak számít a paraván, melyből jó, ha beszerzel legalább kettőt. Titokzatossága miatt tökéletesen passzol hálószobába, az intim szféra megteremtése miatt. Azonban a nappalink tagolására is rendkívül alkalmas ez a bútor. A hagyományos bútorok – ágy, dohányzóasztal – válasszunk vöröses színű, akár cseresznyéből készült darabokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr425857376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása