HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2013.04.24. 09:08 Pro Method

Kinek a bőr, kinek a szövet

Címkék: bőr bútor lakberendezés szövet ülőgarnitúra

Mikor egy ülőgarnitúra megvásárlása előtt állunk, akkor számos kérdés merülhet fel bennünk a ideális méretektől kezdve az áron át a formavilágig, de valószínűleg mind közül az egyik legfontosabb kérdés az anyag. Mikor nekikezdünk a keresgélésnek jön a kérdés: bőr, vagy szövet? Hogy a kérdést könnyebben meg tudjuk válaszolni először azt kell letisztáznunk magunkban, hogy mit is várunk el új ülőgarnitúránktól, milyen szintű igénybevételnek lesz az kitéve és persze azt is szem előtt kell tartanunk, hogy milyen stílusú is otthonunk. Ha számunkra fontos az elegancia, akkor mindenféleképpen egy bőr ülőgarnitúra mellett érdemes letenni voksunkat. De mik is a bőr borítás előnyei na és persze hátrányai. Mivel a bőr egy természetes anyag, ezért rendkívül szívós és erős. A legtöbb bőrtípus sokkal könnyebben tisztán tartható, mint a szövet és az allergiában szenvedők számára is előnyös választásnak bizonyulhat, hiszen a portalanítása is egyszerűbb, így a poratkák sem eszik be magukat az anyagba.

borulogarnitura.jpg

A bőr ülőgarnitúrákkal a legnagyobb probléma azonban, hogy sokkal kényesebbek, mint szövetből készült társaik, így jóval több törődést és gondoskodást is igényelnek, ráadásul ha szeretnénk hogy bőr ülőgarnitúránk sokáig megőrizze szépségét és ragyogását, akkor a bőr ápolására nem használhatunk akármilyen tisztítószert, csak olyat ami kifejezetten bőr huzatok ápolására lett kifejlesztve, ezek ára pedig értelemszerűen egyesek számára kissé borsos lehet. Sokan azért nem szeretnének otthonukba bőr ülőgarnitúrát, mert tartanak attól, hogy télen a bőr huzat túl rideg érzetet kelt, nyáron pedig ha otthonunk nincs klimatizálva, akkor pillanatok alatt beleizzadhatunk és az izzadságfoltok egy ülőgarnitúrán sem jelentenek esztétikus látványt. Egy bivalybőr ülőgarnitúrával azonban ez elkerülhető, hiszen a marhabőrrel ellentétben itt se hideg, se meleg érzet nem jelentkezik, sőt a bőrtípusok közül a bivalybőr az egyik legszívósabb. Míg régebben a bőrhuzatok színskálája elég keskeny volt, addig mára szint már bármilyen színű bőrhuzat megtalálható a bútorboltok kínálatában. Persze, ha számunka nem elsősorban az elegancia, vagy a hosszú élettartam az elsősleges, hanem a komfortosság akkor jobban járhatunk egy szövet ülőgarnitúrával. Ezek puhasága jóval otthonosabbá teheti a lakást, viszont egy megfelelően ápolt bőr ülőgarnitúrával szemben ezek élettartama jóval alacsonyabb lehet, a szennyeződéseket sok esetben nehezebb belőlük eltávolítani, a foltok is sokkal jobban meglátszódnak rajtuk és a szövet viszonylag gyors ütemű fakulását sem szabad figyelmen kívül hagyni. Persze ma már a szövetek terén is igen széles a választék, hiszen ott vannak a magas kopásállóságú szövetek, melyek igen jól bírják az erős igénybevételt, vagy az aquaclean technológiával készült szennytaszító szövetek, melyek tisztán tartása szinte gyerekjáték. Ha pedig a család kis kedvence egy macska, akikről tudjuk, hogy előszeretettel hegyezik körmüket az ülőgarnitúra szövetén, akkor ennek megakadályozására választhatunk mikroszálas szövetet. Azt tehát, hogy bőr, vagy valamilyen szövet mellett döntünk, számos tényező befolyásolhatja, mivel azonban ma már a választható alternatívák száma igen nagy, ezért biztos találunk olyat, mely pontosan megfelel elvárásainknak és igényeiknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr15232693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása