HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2012.12.28. 14:41 Pro Method

Süppedjünk egy babzsákba!

Címkék: bútor babzsák egyediség

Egy fiatalos és trendi lakásnak manapság számtalan kötelező eleme van, akár a minimál jegyeit magán viselő ülőgarnitúráktól és elemes bútoroktól, a retro tapétákon át egészen a manapság olyan divatos és kedvelt babzsák fotelekig és puffokig. Hogy a babzsákok népszerűsége miben is rejlik? Ez elsősorban annak a kényelemnek köszönhető, amit egy ilyen ülő-fekvő alkalmatosság jelent. Persze ezt a bútort csak a fiatalok lakberendezési kiegészítői közé sorolni botorság lenne, hiszen a választható színek, formák és méretek kavalkádjának köszönhetően szinten minden korosztály megtalálhatja a saját igényeihez leginkább passzoló darabot. De mi is a titka a babzsákoknak, hogyan képesek szinte tökéletes módon idomulni testünkhöz? Ezt a töltőanyagnak köszönhetik, vagyis azon apró polisztirol gyöngyök ezreinek, melyek a babzsák belsejében találhatóak és melyek valójában egy "babzsákfotel lelkét" képezik.

babzsak.jpg

Ezekkel az apró, puha gyöngyökkel csupán egyetlen probléma van, mégpedig hogy idővel, és persze ha rendesen használjuk és nem kíméljük babzsákfotelünket, akkor ezek bizony veszítenek méretükből, térfogatukból. Ennek egyenes következménye lesz, hogy babzsákunk összeesik majd és már nem lesz olyan kényelmes, mint újkorában. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy meg kellene válnunk tőle és újra kellene azt cserélnünk, hiszen elegendő egy újabb adag polisztirol gyönggyel újratöltenünk bútorunkat. A kényelem tehát a gyöngyöknek köszönhető, lakberendezési ereje azonban a könnyedén lecserélhető külső huzatnak tudható be. A rengeteg szín és minta melyek közül a külső huzatok esetén válogathatunk garanciát jelenthet arra, hogy biztos találunk olyat, mely illik egyéniségünkhöz, meg persze otthonunk stílusához, és ha meguntuk volna babzsákunk kinézetét, akkor akár mérettől függően 10-20 ezer forintért teljesen új külsőt kölcsönözhetünk a fotelnak egy egyszerű huzatcserével. A különböző huzatok azonban nem csak színükben, hanem anyagukban is széles választékkal bírhatnak, így olyan borítást is választhatunk kényelmes bútorunkra, mely ellenállóbbá teszi azt a szennyeződésekkel, vagy éppen a folyadékokkal szemben tehát akár egy teraszon vagy az erkélyen is nyugodtan belesüppedhetünk babzsákunkba. A kényelmen és a számtalan forma, valamint minta jelentette sokszínűségen túl a babzsákoknak van még egy hatalmas előnyük más ülőbútorokkal szemben, ez pedig az alacsony súlyuk. Még a legnagyobb méretű, két személyes babzsák fotelek súlya sem haladja meg általában a 15 kilót egy kisebb babzsák puff pedig a maga 2 kilójával játszi könnyedséggel mozgatható egyik helyről a másikra. Ezen tulajdonságuk egy költözés során igazi áldás lehet. Egy babzsák bútor tehát sokkal több előnyös tulajdonsággal bír, mint csupán a kényelem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr244992149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása