HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2013.11.12. 12:31 Pro Method

A legnagyobb lakberendezési hibák

Az ember gyakran követ el hibákat az életében, és ez alól még a lakberendezés sem kivétel. A következőekben olyan alapvető problémákra hívjuk fel a figyelmet, amelyeket mindenképpen el kell kerülni.

1: Túl színes falak
A színek határozzák meg egy lakás arculatát. Különböző színű falak látványa gyakran okoz ingerültséges, feszültséget. Egyes lakberendezők szerint jó ötlet különböző harsány színeket kombinálni egymással, kis méretű lakásban azonban zavaros hatást kelt, ezért szinte kötelező a világos árnyalatok használata, hiszen ezekkel tágíthatjuk legjobb a teret. Nagyobb lakások esetében is tanácsos, ha egy szín különböző árnyalatait választjuk a falhoz.

rossz-lakberendezés.jpg
2:Válogasd meg a dísztárgyakat!
Rengeteg ember gondolkodás nélkül kiteszi a kis mütyűröket a polcra. Persze minden családtagnak megvannak a kedves, különleges eseményhez kapcsolódó emléktárgyai, de nem szabad mindent kitenni, mert könnyen egy bazárban érezhetjük magunkat. A lakberendezők szerint szükséges rendszerezni a tárgyakat. Csoportosíthatod anyaguk és stílusuk szerint külön polcokra a szívednek kedves tárgyakat, fényképeket. Irányított fényekkel például remekül lehet  hangsúlyozni a szebb tárgyakat.

3:A képek túl magasan vannak
A képeket nem szabad túl magasra akasztani, hiszen azok szemmagasságban mutatnak a legjobban. Nyugodtan példát lehet venni a kiállítótermekről, ahol sosem kell felemelni a tekintetünket. A túl magasan elhelyezett képek azt a hatást kelthetik, hogy csak takaróeszközként szolgálnak.

4:Túl sok a szőnyeg
Vége van már annak a korszaknak, amikor a szőnyegre is szőnyeget tettünk. A sok kis méretű lakástextil nagyon szétaprózza a területet. Nagyobb, hangsúlyosabb darabokkal pedig igazán jól ki lehet hangsúlyozni a lakás központi helyiségeit.

5:A függöny hossza
Bár sokan praktikusnak gondolják a radiátornál rövidebbre az erkélyajtónál pedig hosszabbra hagyni a függönyt, ez mégsem túl esztétikus látvány, hiszen megbontja a függöny síkját. Az egységes, földig érő függönyök rendkívül esztétikusak, és a fűtőtest melegét sem fogja fel.

6:A bútorok elrendezése
A legtöbb helyen a fal mellé vannak állítva a bútorok. Nem csak a szekrények és polcok, de az ülőgarnitúra is. Merj bátrabb lenni és helyezd el térben a berendezési tárgyaidat. Arra kell csupán figyelni, hogy a helyiség ajtajában állva ne a kanapé hátoldala nézzen ránk.

7:Tilos a padlófűtés a hálószobában!
Padlófűtés szereltetése a hálószobába teljességgel felesleges, hiszen a felfelé áramló meleg levegő nem tudja átjárni a szobát, hiszen az megakad az ágy aljában. Ez egyébként kellemetlen éjszakákat is okozhat a lakók számára. A hálószobában tökéletesen elég egy konvektor jelenléte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr475629035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása