HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.01.30. 09:25 Pro Method

Takarékoskodj a konyhádban!

Címkék: lakberendezés sütés konyhabútor egyediség konyhabútor típusok

Nem létezik olyan konyha, ami elég nagy lenne. Ezt csak azok a nők érthetik meg, akik próbáltak már tökéletesen berendezni egy konyhát, de valami mindig gondot okozott. Nem fér el a hűtő? Nincs hely a turmixgépnek és a mákdarálónak? Lássuk, hogyan lehet takarékoskodni a hellyel.

A kis konyhákba érdemes olyan bútorokat és berendezéseket vásárolni, vagy készíttetni, amelyek külön mozgathatóak és beépíthetőek. Ilyen megoldás a sütő, amit olyan magasságba szerelünk, ahogy kényelmes, a főzőlapok pedig integrálhatóak lesznek a konyhapultba. Így máris nyertünk egy kevés helyet. Előfordul, hogy a konyhában kap helyet a mosógép és a szárítógép is, melyek helyigényes készülékek, meg kell választani a pontos helyüket. Ha mindenképpen a konyha területén szeretnénk elhelyezni ezen gépeket, tegyük egy munkalap alá, így legalább a felső területet szabadon lehet használni.

Kor_alaku_konyha.jpg


A hűtőszekrények is elég robusztus méretűek tudnak lenni. Arra kell figyelni, hogy ne válasszunk a kellőnél nagyobb hűtőt, hiszen így nem csupán helyet, de energiát is spórolhatunk.  Vegyünk példának egy 4 fős családot. Maximum 400 literes hűtőre van szükség ahhoz, hogy a mindennapi ételeket és élelmiszereket tárolni tudják. Vásárlás előtt járjuk körbe a hűtőt, nézzük meg, hogy melyik irányba nyílik az ajtaja, bizonyos modelleknél át lehet szereltetni. Ha szükség van a fagyasztóra is, viszont nincs elegendő hely, akkor vegyünk két külön készüléket.

A hosszú, mégis keskeny konyha adottságait is épp úgy ki lehet használni, mint egy nagy, tágas helyiségét. Ötletes megoldás például, ha az egyik végében kialakítjuk a mosókonyhát, a másik végében pedig a sütős-főzős részleget. Hidd el, nagyon jól megfér egymás mellett ez a két háztartási ág. Vásárolj olyan háztartási gépeket, amelyek több funkcióval segíthetik mindennapi munkánkat a konyhában. Léteznek olyan mikrohullámú sütők, melyek egybe vannak építve a tűzhellyel, így máris egy gonddal kevesebb.

A bútorokról is megemlékezve, el kell mondanunk, hogy mindenképpen akkor jársz a legjobban, ha személyre szabottan, az igényeidnek megfelelően egyedi konyhabútort készíttetsz, így minden kézre fog esni, és a munka a konyhában igazi kikapcsolódássá válik.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr415787693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus 2014.01.31. 06:41:27

Ilyen semmitmondó cikket régen olvastam. olyan mint a "cipőt a cipőboltból" reklám

Dr.Beverneki 2014.01.31. 08:35:19

Gratulálok,sokat megtudtunk a témában!!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2014.01.31. 10:03:01

Khm. Ez fordítás, vagy egytől egyig önálló gondolat?

bréniek 2014.01.31. 11:18:20

Nesze semmi fogd meg jól. Erre kár volt még annyi időt is pazarolni, hogy lefordítsa a cikkíró. Ha meg saját kútfőből jött, még rosszabb a helyzet.

Zsencike 2014.01.31. 11:56:09

". Ha szükség van a fagyasztóra is, viszont nincs elegendő hely, akkor vegyünk két külön készüléket."
Ez a legjobb ötleted, mégis hová tegyük a másodikat? A fürdőbe? Hálóba? Gyerekszobába?
Mondj már valamit!!!
De azt gondolom túl sokat kérek tőled, inkább hallgass.

élhetetlen 2014.01.31. 13:27:34

Azon kívül, hogy egyetértek az előttem szólókkal, még egy dolog. A mosókonyha lényege, hogy ott is szárítjuk meg a ruhát, hogy ne a fürdőszobában lógjon a nyakunkba. Most elképzeltem, ahogy bundáskenyér sütés közben szárad a konyha másik sarkában a frissen mosott cucc. Tényleg ötletes megoldás. (Előző problémát kizárandó esetleg szárítógép is van a konyhában, és a sülő pecsenye illatfelhőjében szedjük ki belőle a tiszta ruhát?)
süti beállítások módosítása