HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.01.17. 17:08 Pro Method

Milyen színűre fessük a falat?

Címkék: színek lakberendezés tapéta egyediség

Elmondható, hogy nincs olyan szín, amit ne tudnánk elérni a festékek és tapéták birodalmában. Így lényegében minden azon múlik, hogy milyen árnyalatú festékkel vagy tapétával szeretnénk bevonni lakásunkat. Fontos azonban tudni, hogy a különböző színeknek hatásuk van, főleg akkor, ha nagy felületen és sokáig látjuk ezeket az árnyalatokat.

Fehér
A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a fehér a legunalmasabb szín a világon. Pedig az ilyen színű festékek és tapéták eladási statisztikája alapjáén elmondható, hogy még mindig rengetegen választják ezt a színt jól variálhatósága miatt. A fehér passzol minden színhez, nyugalmat áraszt, egy fehér szobában könnyebben tudjuk rendezni a gondolatainkat is. Ahogy említettem, a fehérhez minden passzol, ezért a helyiség felfrissítése érdekében jó, ha időnként cseréljük textíliáinkat, dísztárgyainkat.

Kék
Ez a szín megtalálható a természetben. A kristálytiszta víz és az égbolt színe, mely szabadságot, frissességet és hűs érzést visz a helyiségekbe. Jótékony hatással van az idegrendszerre, ha gyakran érzed magad stresszesnek, akkor a kék valamely árnyalata garantáltan jó hatással lesz rád. Gyulladáscsökkentő szerepe miatt gyakran ajánlják betegeknek, hogy viseljenek kék színű ruhákat. Amennyiben hosszú távra tervezel a kék színnel, akkor mindenképpen érdemes egy inspiráló, feltűnő színnel kombinálnod. Egy sárga, vagy piros párna, esetleg váza felpezsdíti a kéket, így elkerülhető a búskomor hangulat.

sarga_fal.jpg
Citromsárga
A legenergikusabb szín kétséget kizáróan a sárga. Energikus hatása cselekvésre ösztönöz, nyitottá tesz az új dolgok megismerése iránt. Ahogyan a napfény, maga a sárga szín is elűzi a rossz kedvet, a depressziót, valamint erősíti a pozitív energiákat és derűssé varázsolja a kedvedet. Tökéletes választás tehát irodába, vagy esetleg konyhába, olyan helyiségekbe, ahol szükség van a kreativitásra. A sárga szín egyéb fontos tulajdonságai között megemlíthetjük, hogy fokozza az étvágyat valamint, hogy nem érzed, hogy le kéne pihenni. Ha gyakran túlhajtod magad, ellensúlyozd a sárgát egy kevés szürkével.

Piros
A legizgalmasabb és legveszélyesebb szín is egyben. Szenvedélyes, heves érzelmeket vált ki belőlünk, mely feltűnő lehet, ha egyébként visszahúzódó személyiség vagy. A piros szín jótékony hatással van a munkakedvre, cselekvésre sarkall. Ez a szín a szerelem és a szexualitás megfelelője, és megemeli a vérnyomást. Egy pirosra festett szobában a legkisebb vitákat is képtelenség megbeszélni, mert nem lehet lenyugodni a környezetben. Hálószobában egyáltalán nem ajánlott a használata!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr215759956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása