HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2013.03.08. 15:32 Pro Method

Hova, milyen szekrénysor illik?

Címkék: bútor lakberendezés szekrény egyediség

Hogy melyik helyiség az, amelyikben a legtöbb időt töltjük? Ha az alvást nem vesszük figyelembe, akkor nyilván a nappali lesz a nyertes. A nappalinak számos alapvető bútordarabja van kezdve az ülőalkalmatosságoktól a dohányzóasztalig. Ezek mellett persze a tárolókapacitás is alapvető lehet, még ha a nappalinak nem is ez a legfontosabb funkciója. Pont ezért kell különbséget tenni egy a hálószobába kerülő és egy a nappaliba kerülő szekrénysor között. A nappaliba egy teljesen más funkciójú szekrénysor passzol, mint egy hálószobába. A nappali esetén nem az a lényeg, hogy a szekrényekkel a lehető legtöbb tárolóterülethez jussunk, sőt egy nappalit nem is szabad túlzsúfolnunk, annak valamennyire szellősnek kell maradni, hogy az ott tartózkodókban ne keltsen nyomasztó érzést. A nappali esetén tehát ne a szekrénysor uralja a teret. A nappaliba inkább világosabb színű szekrénysort válasszunk és a méretre is figyeljünk. Persze az sem probléma, ha a szekrénysor egy egész falfelületet lefed, de ekkor nyitott, polcos részekkel próbáljuk meg megtörni a szekrény sík felületét, hiszen ezzel is szellősebbé tehetjük a teret. Beiktathatunk egy Tv állványt, vagy egy hifi-torony állványt is a szekrénysorba. A hálószoba esetén más a helyzet, hiszen a legtöbben itt tartjuk ruháinkat, tehát a szekrénysor esetén, mely ebbe helyiségbe kerül, a megfelelő tárolókapacitás az egyik legfontosabb tényező.

egyszeruszekrenysor.jpg

A hálószobákkal azonban van egy probléma, mégpedig hogy ezek mérete általában jóval kisebb, mint a nappalié, így itt fontos szempont a megfelelő helykihasználás. Ezek a szekrénysorok sokkal zártabbak, mint egy nappaliba elhelyezhető szekrénysor, hiszen a ruhák tárolása ezt kívánja meg. A színekkel a hálószobában is óvatosan kell bánni, főleg ha annak mérete túlzottan kicsi, hiszen így egy világos szekrénysorral jelentősen növelhetjük a térérzetet. Fontos, hogy előrelátóak legyünk és ne egy akkora szekrénysort válasszunk, amibe jelenleg elférnek a holmijaink, hiszen ingóságaink, tárgyaink, ruháink száma idővel nőni fog, tehát olyan szekrény mellett döntsünk, melyben akkor is marad hely, ha azt telepakoljuk. Az sem árt, ha olyan szekrénysort választunk, mely idővel bővíthető, ez főleg a gyerekszoba szekrényei esetén lehet fontos szempont. Egyes szekrénysorok térelválasztóként is kiválóan alkalmazhatóak, így a nappaliban leválaszthatunk velük egy kis privát sarkot, mondjuk egy dolgozósarkot. Ha a szekrénysor stílusa olyan, akkor rejtett, beépített világítótestekkel sokkal jobban kiemelhetjük annak szépségét, ráadásul ha este tévézés mellett a központi világítás helyett a szekrénysorba épített fényforrásokat használjuk, akkor tompított fényeknek köszönhetően a szemünket is kevésbé terheljük meg. Mivel a szekrénysorok ilyen jelentős szereppel bírnak otthonunk szinte minden helyiségében, ezért fontos, hogy ne csak a funkcionalitás maximális kihasználásra, hanem a harmóniára is törekedjünk. A szekrények színe, formavilága és stílusa soha ne üssön el erősen az adott miliőtől. Egy úgynevezett "koloniál" stílusú kanapé mellett egy minimál szekrénysor elég elrettentő látványt nyújthat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr355123249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása