HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.02.14. 17:30 Pro Method

Milyen egy jó kanapé?

A kényelmes kanapé minden lakásban hívogató és fontos bútor. Egy kanapé majdnem egész nap használatban van. Ide ülünk le reggel meginni a kávénkat, délelőtt leheveredünk megnézni a kedvenc lakberendezési műsorunkat, délután pihenünk rajta egy fél órát, este fürdés után pedig bevackoljuk magunkat egy puha pléd és egy bögre kakaóval a film elé. Ezek miatt nagyon fontos, hogy kényelmes és strapabíró kanapét válasszunk nappalinkba.

A mély kanapék, alacsony karfával nagyon kényelmesek, ha általában szeretünk hátradőlve pihenni, viszont ha gyakran fogadunk vendégeket, nem ez a legszerencsésebb választás, mert ők általában egyenes derékkal szeretnének ülni. Minden felmerülő igény kielégítése érdekében érdemes összeválogatni a nappali bútorzatát egy bútorcsaládból.

kanape.jpg

Fontos, hogy a kanapé a kényelmet szolgálja, ezért a karfája és párnái is legyenek tökéletesek. Ki kell térni viszont arra is, hogy a kényelem fejére a koronát a háttámla teszi fel. Egy rugós, párna nélküli támla tökéletesen támasztja a derekat és a gerincet, nem lehet belesüppedni. Ha kicsit magasabb változatot vásárolsz, akkor garantált, hogy a fej és a vállak is meg legyenek tartva. Léteznek olyan kanapék is, amelyeknek rögzített a támlájuk. Ilyen esetekben a támlába varrt párnák gondoskodnak a tökéletes kényelemről.

Magas fokú kényelmet garantál az a garnitúra, melynek támlája ugyanolyan párnázott, mint az ülőrésze. Az ilyen darabok mélyebbek, mint a szilár vagy rögzített támlásak.

Hogyan vásároljuk meg a tökéletes kanapét?
A kanapévásárlás mindenképpen felelősségteljes dolog, hiszen általában hosszú távra vásároljuk ezen a bútorokat. Fontos, hogy elég időt töltsünk az áruházban, mialatt kipróbáljuk a kiszemelt darabot. Nyugodtan üljünk rá, heverjünk el rajta, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy tényleg ez a tökéletes kanapé. Ha fenntartásaink vannak, menjünk tovább, akár egy másik boltba is. Ilyenkor próbáljuk megemelni a kanapé sarkát, hiszen a túl könnyű kanapé nem biztos, hogy jó. Fontos, hogy a huzat mintái tökéletesen illeszkedjenek, ne legyen első ránézésre semmi furcsa, vagy oda nem illő a kanapén.

Miután a birtokunkban van az összes információ, ami a döntéshez szükséges meghozhatjuk az ítéletet, majd hazavihetjük otthonunkba új szerzeményünket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr875809690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása