HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2015.11.09. 12:54 Pro Method

A családi kert kialakítása

Címkék: kert gyep családi kert

Egy kert kialakításakor rengeteg szempontot kell figyelembe venni. A kert nem feltétlen csak a virágoknak szánt hely lehet. Egy családi kertben lehetőség nyílik többek között a pihenésre és ha van gyerek, akkor számár is célszerű helyet hagyni. Természetesen egy kert kialakításánál a legmeghatározóbb szempont maga a kert nagysága. Célszerű egy kertet úgy berendezni, hogy a család minden tagja a lehet legjobban érezze magát benne.

mann-und-kind-beim-gaertnern.jpg

Mindenek előtt szót kell ejteni a gyepről. Nagyon fontos, hogy gyep szép és ápolt legyen. Nagyon fontos, hogy a gyep látványa megnyugtasson, illetve a gyerekek futkározására is alkalmas legyen. Mára már sokféle fűmag közül lehet válogatni. A fűmag kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy a gyep mennyire lesz igénybe véve. Na meg persze a környezet adottságai sem egy utolsó szempont.

A kert másik meghatározó elemei a fák, cserjék és a virágok. Természetesen ezeknek a számát a kert nagysága befolyásolja. Persze ültetéskor, különösen a fák, illetve cserjéknél számolni kell azzal, hogy azok előbb utóbb meg fognak nőni, így biztosítani kell neki előre a megfelelő teret. Mindenki tudja, hogy a kert elengedhetetlen eleme a sok-sok szebbnél szebb virág. Nem szabad elfelejteni, hogy ha kutya vagy bármilyen más házi kedvenc van otthon, akkor célszerű a virágokat valamivel elkeríteni, mert a kis kedvencek igen nagy kárt tudnak okozni.

Még érdemes szót ejteni a teraszról, amik rengeteg funkciót képesek ellátni. Egy terasz alkalmas lehet egy szép reggeli családos reggelire, vagy akár ha elég nagy terasz van a kertben, akkor akár még egy bővebb családi ebédre vagy vacsorára is alkalmas lehet. Természetesen a teraszt is lehet virágokkal díszíteni, amik kellemesen fel tudják dobni a teraszon töltött időt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr748064380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása