HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2015.09.16. 09:40 Pro Method

Nappali bútorok fontossága

Címkék: bútor lakberendezés nappali

A nappali a családi élet színtere, itt fogadunk vendégeket, itt beszélgetünk családunkkal így fontos, hogy kényelmes és praktikus bútorokkal vegyük körbe magunkat. Így lényeges lehet, hogyan alakítjuk ki nappalinkat.

Sok szempontot kell figyelembe vennünk nappalink kialakításánál először is, hogy konkrétan milyen szerepet szánnunk ennek a helységnek. Itt akarunk esetleg szállást biztosítani családtagjainknak, barátainknak valamilyen összejövetelen, gyermekeink mire akarjak használni a helységet, mennyi taroló helyre van szükség, milyen szórakoztató elektronikai felszerelést szeretnénk használni, stb. Ha kisebb gyermekeink vannak, akik mozizni szeretnének, akkor ülőgarnitúránknak kárpitjának olyat kell választani, amit könnyű tisztítani. Ez a szabály akkor is érvényes, ha házi kedvencünk is helyet kap a kanapén. A kopásállóság és tisztíthatóság ilyenkor elsődleges szempont. Ha fekvő helyet is ki kell alakítanunk nappalinkban akkor három részes kanapét, válasszunk, ami ágyazható és esetleg ágynemű tartó is helyet kap benne.

kanap2.jpg

Nappali bútorunkat érdemes úgy megválasztani, hogy elég nagy hely legyen bennük a könyvek, hanglemezek, DVD eltevésére. És persze tévénknek, DVD lejátszónknak is jusson benne hely. Ma már sokféle dekoratív és praktikus bútor közül válogathatunk. Úgy kell azonban döntésünket meghoznunk, hogy életvitelünket jól kiszolgálják bútoraink, szobánk. Hiszen a könyvek, dísztárgyak, kazetták, italok, poharak számára polcokra, szekrényekre van szükségünk. Ellenben ha vendégeket is fogadni szeretnénk, akkor kell egy dohányzóasztal és egy zsúrkocsi is. A nyitott polcos szekrényen kapjanak helyet a könyvek, DVD és CD lemezek szépen elrendezve esetleg szerző, cím szerint sorba rakva. Még a zárt szekrényünkbe tehetjük a féltve őrzött dísztárgyakat, egyéb emléktárgyakat.

A nappali szobát ünnepélyessé és nagyon hangulatossá teszi a kandalló. Automatikusan meghatározza a szoba jellegét, hiszen az ülőgarnitúrát, asztalt köré csoportosítjuk. Vigyázni kell azonban, hogy arra a falra ahol a kandalló van, ne tegyünk fából készült szekrényt, polcot. Könnyebben megvetemedik az idő folyamán. És persze a szobanövényeknek se tesz jót a forróság. Egy kandalló nyáron is megtartsa központi szerepét, hiszen díszítsük a párkányát. Tehetünk rá családi fotókat, egy-egy gyertyatartót, vagy friss vágott virágot is.

Az egész szoba hangulatát a bútorokon kívül a textíliák stílusa határozza meg legerőteljesebben. Így a függönyök, szőnyegek színének passzolnia kell egymáshoz. A festmények, szobrocskák, tükrök, díszpárnák, vázák, lámpák, gyertyák, régiségek stb. gondoskodnak a bútorokon és a textileken kívül a hangulatról. Ezeknek is meg kell találnunk a legmegfelelőbb helyet, úgy hogy a szoba összhatása, benyomása kellemes legyen. Nyugalmat és összerendezettséget kell, hogy árasszon.

A nappali otthonunk központi helye, éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legteljesebb mértékben megfeleljen igényeinknek. Alapos tervezést és pontos kivitelezést igényel a kialakítása.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr477792268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása