HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.09.17. 14:38 Pro Method

Fa bútorok varázsa a nappaliban

A család központi helyisége, ahol a vendégeket is fogadjuk többnyire, mindig nagyobb figyelmet igényelt megjelenését tekintve, mint otthonunk más területei.


A nappali berendezése sosem könnyű feladat, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk annak során. A rendelkezésünkre álló hely adott, így ahhoz mérten kell kitalálnunk, hogy hova, milyen bútorokat tegyünk. A paraméterek, bútortípusok kiválasztásán túl pedig ott van az alapanyag kérdése, mely stílusban és hangulatban ugyancsak meghatározó választ ad. Kitűnő választásnak bizonyulhat, ha fa bútorokkal rendezzük be ezt a szobát, melyben a legtöbb ember megfordul. A fa több évezrede szoros kapcsolatban áll az emberiséggel, hiszen tárgyként, építőanyagként, bútoralapanyagként való felhasználása már nagyon régóta zajlik.

 

fa_butor.jpg


Egy fából készült bútordarab tehát alapvetően sokkal kellemesebb, melegebb, természetesebb hangulatot áraszt magából, mint műanyagból vagy rideg kovácsoltvasból alkotott társai. Ez pedig egy nappali esetében rendkívül fontos, hiszen pont ilyen jellegű légkört kellene teremtenünk. Persze nem csupán a fabútorok lehetnek magával ragadóak, de az egyszer biztos, hogy körülírhatatlan, utánozhatatlan varázzsal bírnak. A nappaliba éppen ezért kiválóan illenek, hiszen ott rendkívül fontossá válik az esztétikus megjelenésen túl a hangulat is.


A választék igen széles, maga a fa is változatos. Sötétebb, világosabb árnyalatú fafajták egyaránt megtalálhatóak, így könnyedén rálelhetünk ízlésünknek megfelelő darabokra. A világosabb tónusú fabútorok mindenképpen vidámabb, frissebb hangulatot adnak a nappalinak, míg sötétebb társai komolyságot, eleganciát tükröznek. Könyvespolcokat, falra szerelhető polcokat, tv-s vagy éppen vitrines szekrényeket egyaránt készítenek fából. Ennek köszönhetően egy fafajtából megalkotott bútorokat szerezhetünk be, melyek által valódi harmóniát tudunk teremteni otthonunk egyik legfontosabb helyiségébe.


A fabútorok továbbá stílusuk szerint is sokrétűek, hiszen egészen más egy lakozott, díszesen faragott darab, mint egy matt, natúrabb példány. Természetesen nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a kizárólag fából készült bútordarabokhoz, ha azokat túlzottan unalmasnak tartjuk, hiszen tökéletes ötvözet alakulhat ki például kovácsoltvassal ötvözve.


A fa bútorok természetes, ősi erejükből fakadóan tehát utánozhatatlan hangulatot árasztanak magukból, melyet kár lenne kihagyni egy olyan helyiségben, mint a nappali.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr456706213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása