HTML

Minden, ami otthon

Lakberendezési és belsőépítészeti ötletek. Minden, amitől otthonná válik a lakás.

Friss topikok

  • BNati: Szerencsére az ilyen www.riodesign.hu/szonyeg-lakastextil/hier-klikken sötét de mégis mutatós szőn... (2016.01.25. 19:49) A szőnyegtisztítás fortélyai
  • jaegtoer: Leírtad a semmit. Mert ebből ki nem derül az, amire a cím utal. pl. "Ügyelni kell arra, hogy a b... (2015.11.29. 14:01) Bőrbútorok ápolása
  • Lagavulin16: A Titanic belsőépítészetileg inkább az Art Nouveau stílust képviselte. (2015.05.11. 23:46) Az art deco érdekességei
  • KissGecihuszár: Ha mint világítástechnikai tapasztalatokkal gazdagon felvértezett villanyászként hozzáfűzhetek pár... (2015.04.30. 18:43) Hogyan alakítsuk ki otthonunk világítását?
  • : @manager2008: 5-600.000 egy közepes minőségű faelgázosító, ha Viessmann-t akarok, akkor a dupláj... (2014.10.11. 12:26) Milyen a jó tűzifa?

2014.04.11. 12:23 Pro Method

Ilyen hatással van a lakásod hangulatára a padló anyaga

Címkék: fa szőnyeg lakberendezés bambusz egyediség

A lakásunk minden apró szeglete befolyásolja a testi és lelki folyamatainkat. Nem mindegy tehát, hogy milyen anyagból készült a burkolat, mely melyen nap, mint nap járunk.

Talán a padlóburkolat anyaga a legmeghatározóbb a belső helyiségekben létrejövő hangulat szempontjából. Lényegében ez az első olyan elem, amit érzékelünk, ha belépünk valahova. A fa, a kő, a műanyag és a textil is különböző folyamatokat indíthat el bennünk.

A parketta a természet egyszerűségét és a fa nemes, pozitív energiáját árasztják. A fa minden stílushoz igazítható, így akármilyen hangulatban is rendezd be lakásodat. Bár az ápolása, karbantartása kicsit körülményes lehet, mégis a szakszerű kezelés mellett hosszú évtizedeken keresztül megfelelő teherbírással rendelkezik. Érdemes néhány évente csiszolni és újralakkozni, mellyel megújíthatjuk szeretett parkettánkat.

A laminált padló sokáig megtartja a színét és rendkívül nagy teherbírású is. A kemény széklábaknak is ellenáll, valamint a kicsit durvábban játszó csöppségek sem tudnak olyan könnyen kárt tenni benne. Manapság sokan választják, hiszen nagyon mutatós és könnyű karbantartani.

 

padlo_hatasa.png

A linóleum is strapabíró, nem véletlenül választják tornatermek burkolására is. Egyik nagy előnye, hogy ökológiailag nagyon megfelelő, környezetbarát anyagról van szó. Kellemesen meleg, a lábat is hamar át tudja melegíteni. Számos színben és mintázatban kapható, ezért bármely lakberendezési stílushoz könnyen igazítható.

Kőburkolatot elsősorban konyhába fürdőszobába és vécébe szoktak tenni. Tisztítása rendkívül egyszerű, ezek az anyagok általában vízállóak. Választásuknál arra kell figyelni, hogy ne legyen csúszós, hiszen akkor balesetveszélyes lehet.

A természetvédők nagyon rajonganak a parafa burkolatokért. Ez az anyag a ház, lakásban mindenhova lerakható, akár a nedves helyiségekben is. Rendkívül sav- és vízálló, valamint nem rothad el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthont-neked.blog.hu/api/trackback/id/tr725986490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása